Welk product je ook wil verzenden, of het nu gaat om zelfgemaakte sieraden of om een grote televisie; de juiste kartonnen doos is essentieel. Hieronder tref je tips aan om jouw product veilig te verzenden in kartonnen dozen

Ga voor de juiste maat kartonnen dozen als je jouw product verzendt

Je kunt kiezen voor generieke postdozen en op maat gemaakte dozen. Eigenlijk maakt de keuze niet direct uit, zolang het product maar goed in de doos past en niet onnodig kan schuiven. Onnodige verschuivingen kunnen zorgen voor beschadigingen en dat zou jammer zijn. Je kunt de richtlijn van één centimeter ruimte aanhouden tussen doos en product. Die ruimte kun je met wat snippers bijvoorbeeld opvullen. De richtlijn zorgt ervoor dat je product niet onnodig schuift maar ook goed uit de doos te halen is. 

Kies formaten kartonnen dozen die bij elkaar op een pallet passen

Als je een pallet of postkar gaat vullen met kartonnen dozen dan is het fijn als het stapelen gemakkelijk gaat en niet telkens omvalt. Dat kan veel frustratie opleveren, maar kost ook tijd en dus geld. Als je een pallet vult is het aan te raden om één of twee verschillende maten te gebruiken. Hou hier rekening mee bij het aanschaffen van de dozen als verpakkingsmateriaal. 

Bezuinig niet op materiaal, dat gaat ten koste van je product

De dozen zijn gemaakt van karton en in karton zit er verschil in kwaliteit. Sommige dozen van karton zijn dikker en steviger dan de anderen. Afhankelijk van het product wat je gaat verpakken en het gewicht, is het aan te raden een passende kwaliteit erbij te zoeken. Onvoldoende kwaliteit kan ervoor zorgen dat tijdens het transport het pakket scheurt en schade oplevert aan het product. Ook kan een mogelijk valincident van de doos het product beschadigen omdat de absorberende werking van het karton bij onvoldoende kwaliteit niet genoeg is. 

Let op de hoeveelheid producten die je in de verzenddoos doet

Ook al passen misschien op basis van de richtlijn meerdere producten in één doos, het kan zijn dat er toch te veel in zit. Als de kartonnen doos niet voldoende sluit of als de inhoud te zwaar wordt kan het ervoor zorgen dat het product uit gaat puilen. Dat geeft natuurlijk geen goede indruk bij de klant. Daarnaast hebben transporteurs ook richtlijnen voor het maximum gewicht per pakket, houdt hier dus ook rekening mee. 

Sluit de kartonnen dozen tot slot goed af met tape

Het afsluiten van de kartonnen dozen wordt nog weleens gedaan met kwalitatief slechte tape. Als de tape niet voldoende kwaliteit heeft kan dit lastig zijn om de kartonnen verpakkingen dicht te plakken, maar het kan ook tijdens het transport losraken. Als de doos open gaat tijdens transport kan het voor beschadiging of verlies van het product zorgen. Voor zowel de klant als voor jou is dat een vervelende situatie die je liever voorkomt, want dat levert een slechte recensie op en waarschijnlijk geen nieuwe bestelling van de klant. 

Categorieën: Nieuws