Voor veel reizigers is het huren van een motor een van de eerste dingen die ze doen als ze voor vakantie in Thailand aankomen. Goedkoop en gemakkelijk bereikbaar, ze zijn een goede manier om rond te reizen en de bezienswaardigheden van het land te zien. Veel winkels bieden motorfietsen te huur aan, voor iets meer dan een paar dollar per dag. Er zijn echter enkele zeer belangrijke dingen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit een motor te huren in Thailand.

  1. Heb je eerder in Thailand gereden? Voor veel mensen is dit de eerste keer dat ze autorijden in een Aziatisch land, zoals Thailand. Ze zijn niet gewend aan de verkeersregels en te veel mensen rijden zoals ze thuis zouden doen. Ze zijn zich er niet van bewust dat er om elke hoek gevaren op de loer liggen. In Thailand is het niet ongewoon om verkeer in en uit te laten razen, of niet te stoppen bij verkeerslichten of kruispunten. Het is normaal dat verkeer u aan de verkeerde kant van de weg nadert, soms zonder lichten aan. Ondernemen (inhalen aan de rechterkant) terwijl illegaal in het VK is gebruikelijk in Thailand. En helaas is rijden onder invloed van alcohol een veel voorkomend verschijnsel in het land en is het verantwoordelijk voor een groot deel van het hoge dodental op de weg.
  2. Hoe ervaren ben je op een motor? Veel mensen zijn beginnende motorrijders en sommigen hebben nog nooit gereden. Dit maakt je dubbel kwetsbaar, niet alleen omdat je niet weet hoe je met een fiets moet omgaan, maar ook omdat je ook geen ervaring hebt met rijden in het Thaise verkeer. Het loont de moeite om een ​​korte motorvaardigheidscursus te doen voordat je van huis gaat, zodat je de basis kent. Het helpt je misschien niet als je een stuk zand op de weg raakt (een veel voorkomende reden voor veel motorongelukken in Thailand), net als te snel rijden, maar het zal je in staat stellen meer zelfvertrouwen te hebben en naar de omstandigheden te rijden van de weg.
  3. Is uw motor rijklaar? Veel van de motorverhuurders zijn niet rijklaar wanneer ze worden verhuurd. Helaas is er weinig aandacht voor onderhoud en als er iets misgaat kun je in ernstige problemen komen. Controleer altijd het voertuig dat u gaat huren volledig voordat u ermee instemt het te huren. Kijk goed naar de traktatie op de banden en controleer of er voldoende olie in de fiets zit. Als de fiets schade oploopt terwijl u hem heeft, bent u aansprakelijk en moet u waarschijnlijk een hoog tarief betalen voor eventuele reparaties.
  4. Hoe goed is je helm? Helaas wordt de helmwet niet gehandhaafd in Thailand, en daarom dragen de meeste mensen geen beschermende helmen tijdens het fietsen. Verhuurbedrijven geven je vaak een goedkope, dunne, plastic helm die niets doet bij een ongeval. Vergeet niet dat uw hoofd erg kwetsbaar is en dat u bij een ongeval ernstig hersenletsel kunt oplopen, zelfs bij lage snelheden. Als u een fiets huurt, investeer dan in het kopen van uw eigen helm. Zorg ervoor dat het DOT-compatibel is en stevig genoeg is vastgemaakt zodat het bij een ongeval niet wegglijdt. Veel mensen komen om bij fietsongevallen die voorkomen hadden kunnen worden met de juiste hoofdbescherming.
  5. Bent u verzekerd? Veel mensen sluiten een vakantieverzekering af, maar weinigen beseffen dat veel maatschappijen je niet verzekeren als je een motorongeluk krijgt. Lees de kleine lettertjes en zorg ervoor dat u gedekt bent als u van plan bent een motor huren aan te gaan, aangezien ziekenhuisrekeningen duur kunnen zijn!

Verpest uw vakantie niet met een onnodig motorongeluk. Te veel mensen belanden in het ziekenhuis als gevolg van het huren van fietsen in Thailand, en velen zouden willen dat ze gewoon een taxi hadden gehuurd. Als u niet gewend bent om te fietsen, probeer dan niet te leren autorijden in Thailand, maar leer het thuis. Bescherm uzelf en beleef een onvergetelijke vakantie om de juiste redenen.

Categorieën: Nieuws