Je auto dippen is een fantastische manier om je voertuig een nieuwe uitstraling te geven, zonder hiervoor een grote investering te hoeven doen. Bovendien is het niet per se nodig om hiervoor naar een garage te gaan, en kan je dit gemakkelijk zelf doen. Maar net als bij elke doe-het-zelfklus, kunnen er soms uitdagingen ontstaan. In deze blog hebben we daarom veel voorkomende fouten bij het gebruik van auto spraydip op een rijtje gezet, en geven we handige tips over hoe je ze kunt vermijden. 

 

Onvoldoende reiniging van het oppervlak

Probleem: Een van de meest voorkomende fouten die men maakt bij het spray dippen van hun auto is het niet grondig reinigen van het oppervlak. Dit kan leiden tot hechtingsproblemen en een ongelijkmatige afwerking. 

Oplossing: Zorg voordat je de spray aanbrengt dat het oppervlak vrij is van vuil, vet en oude waxlagen. Gebruik hiervoor een speciale ontvetter en schuur eventueel lichte onvolkomenheden weg. 

 

Onvoldoende mengen van de spraydip

Probleem: Wanneer de spraydip niet goed gemengd is, kan dit leiden tot kleurvariaties en ongewenste patronen. Dit zorgt voor dat je auto geen nette afwerking heeft

Oplossing: Meng van tevoren de spraydip grondig door volgens de instructies op de verpakking. Test daarna een kleine hoeveelheid voordat je begint met spuiten, om zo kleurconsistentie te waarborgen. 

 

Te dunne of dikke lagen

Probleem: Het aanbrengen van een te dunne laag kan resulteren in onvolledige dekking, terwijl een te dikke laag juist kan leiden tot druipen en een ongelijkmatige textuur.

Oplossing: Volg de aanbevolen spuitafstand en breng dunne, gelijkmatige lagen aan. Laat daarnaast elke laag goed drogen voordat je een nieuwe aanbrengt. Om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen, is het aangeraden om van tevoren een aantal keer te oefenen op een apart oppervlak. 

 

Onvoldoende afplakken

Probleem: Het niet goed afplakken van je auto kan leiden tot verfspatten op delen die niet gekleurd moeten worden. Dit zorgt voor een slordige afwerking.

Oplossing: Koop hoogwaardige schilderstape en plastic folie en neem van tevoren de tijd om delen die niet gekleurd moeten worden nauwkeurig af te plakken. Dit kan een tijdrovend klusje zijn, maar aan het einde beloond worden. 

 

Onvoldoende uithardingstijd

Probleem: Wanneer je de spraydip niet voldoende uithardingstijd geeft, kan dit de duurzaamheid van de dip beïnvloeden. Dit leidt ertoe dat je op korte termijn weer een nieuwe dip aan zult moeten brengen. 

Oplossing: Volg nadrukkelijk de aanbevolen uithardingstijd op de productverpakking voordat je het voertuig in gebruik neemt. Je kunt de spray beter té lang laten drogen, dan te kort. 

 

Door de bovengenoemde veelvoorkomende problemen goed door te nemen ben je beter voorbereid op het spray dippen van je auto en kan je er voor zorgen dat ze jou niet overkomen! Op deze manier kan je een professioneel ogend resultaat bereiken. Wil je gegarandeerd zijn van een goed resultaat, kijk dan eens naar de spray dips van Spraydip.nl. Onthoud altijd de instructies van de fabrikant en oefen eerst op kleine oppervlakken voordat je het hele voertuig behandelt. 

 

Categorieën: Uncategorized