Als je op vakantie gaat met de auto en je hebt veel bagage, dan kan een dakkoffer of dakdrager een goede uitkomst bieden. Bij een dakkoffer en dakdrager denk je misschien al snel aan een groot stationwagon of SUV, maar ook voor kleinere auto’s zijn er passende oplossingen. In dit blogartikel vertellen we je meer over de verschillende soorten dakdragers en dakkoffers en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Dakdragers

Dakdragers zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn dragers voor auto’s met een open dakrails en voor auto’s met een gesloten dakrails. Een open dakrails is een rails waar je tussen kan kijken en bij een gesloten dakrails zie je deze niet. Bij het kiezen van de juiste dakdragers is het belangrijk om te letten op het gewicht dat de dragers kunnen dragen. Dit gewicht staat vermeld in de specificaties van de dakdragers. Houd er ook rekening mee dat het gewicht van de bagage verdeeld moet worden over de dragers. Het is niet verstandig om het maximale gewicht op één drager te leggen.

Dakkoffers

Er zijn verschillende soorten dakkoffers. Zo zijn er lange en korte dakkoffers en dakkoffers die aan beide kanten te openen zijn. Het voordeel van een dakkoffer is dat je veel extra ruimte hebt voor bagage. Houd er wel rekening mee dat een dakkoffer veel wind vangt en dit kan zorgen voor meer weerstand en een hoger brandstofverbruik. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de dakkoffer geschikt is voor jouw type dakdragers. Bij de aanschaf van een dakkoffer is het ook verstandig om te letten op het materiaal en de bevestiging. Een dakkoffer van sterk materiaal is duurzamer en veiliger dan een dakkoffer van mindere kwaliteit.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van dakdragers en dakkoffers?

Het gewicht dat de dragers kunnen dragen en of dit verdeeld moet worden over meerdere dragers.

  • Of de dakkoffer geschikt is voor jouw type dakdragers.
  • Het materiaal en de bevestiging van de dakkoffer.
  • Het formaat van de dakkoffer en de hoeveelheid extra bagage die je wil meenemen.
  • Het merk en de prijs.

Als je dakdragers of een dakkoffer online gaat kopen, is het belangrijk om te controleren of deze geschikt zijn voor jouw auto. Je kunt dit vaak vinden door het kenteken van je auto in te voeren op de website. Het is ook verstandig om te kijken naar de ervaringen van andere klanten en de keurmerken en certificaten van de webshop.

Categorieën: Auto